Äventyr och traditioner bland vikingaättlingar

Utkastade i Atlanten ligger 18 små öar befolkade av 40 000 vikingaättlingar. När befolkningen i all annan glesbygd minskar ökar den på Färöarna. Traditionerna är viktiga; om det så gäller grindvalsjakt eller att avnjuta en lunnefågel på menyn. Vägnätet på öarna är förvånansvärt nytt och det finns en önskan om att binda samman alla öarna med broar och tunnlar. Man har kommit en bra bit på denna vision.

Som gammal frimärkssamlare fascinerades jag alltid av de små märkena från dessa avlägsna öar. Även om det riktiga samlandet tog slut när jag var fjorton kunde jag inte låta bli att börja prenumerera på Färöarnas frimärken när de fick sina egna 1976.

Färöarna påbörjade ett ökat oberoende av Danmark redan 1948 då man fick inre självstyre. Som ett led i frigörelsen började man ge ut egna frimärken 1976 då Postverk Føroya bildades.

Midsommarveckan 2003 åkte undertecknad och Benny Nilsson (som tagit ett antal bilder i boken) till Färöarna med Smyril Lines nya fartyg. Mycket tid ägnades åt planering och förberedelse för att vi skulle hinna med så mycket som möjligt under våra hundra timmar på öarna. Detta är resultatet.

Michael Siwertzon

Format mm: 64 sid, fyrfärg, 170×240

Du som vill ha en egen bok kan beställa den på hemsidan under fliken ”Kontakt”!

100 timmar, omslag

Arena Communications
Stora Gränd 9
134 67 Ingarö

0733-742 942
siwertzon@gmail.com

Copyright © 2019 Arena Communications